RokOtok

ROKOTOK

RokOtok je nastao u spomen na Roka, dječaka koji je sa svojim ocem isplanirao upoznati i obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj dvanaestoj godini. Njegov otac Domagoj Jakopović, poznatiji kao RibaFish, odlučio je nastaviti avanturu i u nju uključiti drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili Rokov nikad završen životni projekt.

Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh. A upravo kroz igre i aktivnosti s roditeljima, planira klince učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka koji posjeti. Dodatno, kroz posebno pripremljene ekološke radionice RibaFish će ukazati na važnost očuvanja okoliša, s posebnim naglaskom na ekološko zbrinjavanje otpada.

Ideja projekta
Ideja o ovom jedinstvenom projektu se rodila dok je RibaFish pisao knjigu RokOtok o svojim razgovorima s Rokom i želja mu je da odlazak sina i suputnika u avanturama pretvori u društveno koristan projekt kako bi istaknuo važnost pozitivnih zajedničkih aktivnosti djece i roditelja.


Dok su Rok i tata Domagoj uspjeli obići osam hrvatskih otoka, ideja ovog projekta je da se njihov
životni cilj ipak ostvari kroz tri etape u kojima će RibaFish plivanjem spojiti sve hrvatske nastanjene
otoke.
Znate li koliko ih je?
Profesor geografije Domagoj ih je izbrojao ni manje ni više nego 50!
Kad ste se zadnji put aktivno družili?
Pitanje je koje će Riba postaviti klincezama i klincima, ali i njihovim starcima i kroz razgovor u koji će ih uvesti ulomak iz knjige RokOtok podsjetiti na danas gotovo zaboravljene čari zajedničkog provođenja vremena.

Po dolasku na otoke klinci, klinceze i njihovi roditelji u Ribinom će društvu potražiti skriveno blago i usput saznati nešto više o ekološkom zbrinjavanju otpada i zanimljivostima o otoku na kojem borave.
Profesor Domagoj će ih upoznati i s aplikacijama koje mogu instalirati na pametne telefone a uz pomoć kojih mogu naučiti kako pomoći našem Planetu i što svakodnevno, osim skupljanja smeća za sobom, ponekad i za drugima, možemo učiniti za našu svjetliju budućnost.