#RokOtok plan za jesen 2020. u skladu s Covid 19 mjerama

Dragi prijatelji RokOtoka!

Prva faza projekta #RokOtok uspješno je odrađena u ljeto 2019. godine te vam se i ovim putem još jednom želimo zahvaliti što ste nas pratili na našoj avanturi povezivajući hrvatske otoke i što ste bili dio #RokOtok priče!  

Na našu veliku žalost, drugi od tri dijela projekta, neće se održati kako je bilo planirano ovog ljeta, već će morati biti odgođen za srpanj 2021. Zbog situacije nastale pandemijom virusa Covid 19, jednostavno ne bismo htjeli svjesno riskirati okupljajući veći broj djece i roditelja na 17 različitih otoka. 

Svrha i smisao RokOtoka je druženje s djecom i roditeljima, igra, istraživanje, edukacija o prirodi, ekologiji i bioraznolikosti te micanje od ekrana. Upravo iz razloga što je interakcija s mladima vrlo važan dio projekta #RokOtok, te uvažavajući preporuke epidemiologa i struke, odlučili smo drugu fazu prebaciti za sljedeću godinu, jer je trenutno preopasno ponoviti prošlogodišnju priču kad smo spojili 17 otoka južnog Jadrana. 

Kako bismo zadržali duh i veselje tog prvog dijela našeg projekta, nastavak istog će biti održan kada ćemo se s djecom i njihovim roditeljima opet moći bez straha družiti na našim predivnim otocima. Do tada ne želimo ugrožavati stanovnike otoka, nenamjerno kršiti pravila i ne pridržavati se preporuka struke te uputa stručnjaka, već nam je u zajedničkom interesu učiniti sve da što prije i lakše svi zajedno pobjedimo u ovoj borbi s virusom.

Drugu sezonu projekta tako prebacujemo na srpanj 2021. godine, ali rad Udruge će se i dalje nastaviti tijekom toplog i hladnog dijela godine u skladu s epidemiološkom situacijom i mjerama:
–           Gostovanja u školama Hrvatske s predavanjima o značenju ekologije, brige o prirodi, putovanjima, istraživanju i zaštiti našeg Planeta
–           Tribine na učilištima s istom tematikom
–           Sudjelovanja na predavanjima o problemima djece koja previše vremena provode za elektroničkim medijima
–           Čišćenje plaža i podmorja
–           Podcasti, TV i radio emisije u koje nas pozivaju da govorimo o projektu
–           Novosti na našoj WEB stranici i društvenim mrežama
–           Suradnja s drugim udrugama koje brinu o zaštiti okoliša i zdravlju djece

S nadom da se u još većem broju i još boljoj atmosferi vidimo u novom terminu, srdačan pozdrav od posade i Udruge RokOtok. 

Hvala vam što ste s nama, voli vas vaš Ribafish!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *